CONEIX LA XICOI

SI VOLS CONÈIXER LA LLAR D'INFANTS XICOI, NO DEIXIS DE MIRAR AQUEST BLOG,
PERÒ EL MILLOR SERÀ QUE...
ENS TRUQUEU 655.99.44.88
O ESCRIVIU xicoillarinfants@hotmail.com
I ENS POSAREM AMB CONTACTE AMB VOSALTRES.
VANE O ANA.
MOLTES GRÀCIES.


dissabte, 30 d’octubre del 2010

Festa de la Castanyada!

Hola a tots i a totes;
El divendres 29 d'octubre el pati de la Llar d'Infants Xicoi vem tenir una festa, la Comissió de Pares i Mares va organitzar una trobada per a totes les famílies de l'escola per a celebrar la Castanyada, i donar la benvinguda al nou curs!

Les famílies van anar arribant, i van poder anar fent els diferents tallers, molt originals i divertits, que hi havia distribuits pel pati!



Hi va haver la representació del conte de la Maria Castanyera, felicitats al Rafa i a la Rosa per la seva actuació, els nens i nenes van quedar bocabadats!
I també una dansa ballada amb els més petits com a protagonistes!

I com no, una festa com la Castanyada necessita dels panellets (fets a l'escola entre tots/es), les castanyes i els moniatos, acabats de sortir del foc!



Ja veieu quin bon record en guardarem!!!
Moltes gràcies a la Comissió per aconseguir fer passar una bona estona a petits i grans; i moltes gràcies també a tots els assistents, esperem poder seguir gaudint de moltes més!
No dubteu de visitar el blog de la comissió de pares per tenir més informació, segur que us agradarà!

divendres, 29 d’octubre del 2010

La Castanyada!

El Dijous tots els nens i nenes de la Llar d'Infants Xicoi es van disfressar de Castanyers/es!!! aquí en teniu una petita mostra... mireu que guapos!

I el divendres... la gran sorpresa! a mig matí ha aparegut la Maria Castanyera, tot cantant ens ha deixat tastar les castanyes torrades i moniatos cuits a tots els nostres infants.
Des de l'escola hem preparat una dansa, i els nens/es ho van fer molt i molt bé!





Ja veieu que les castanyes i moniatos ens agraden molt!
Des de la Llar d'Infants Xicoi agraïr la participació de les castanyeres (Maria i Montse) del Centre de Dia Vallirana 61.
Esperem que passeu una Bona Castanyada!!!

dijous, 28 d’octubre del 2010

FEM PANELLETS!!!

Hola, ahir va ser un dia molt diferent a la Llar d'Infants Xicoi... entre tots i totes vam elaborar els panellets!
Al matí, els nens i nenes van jugar amb patata, ametlla mòlta i sucre; barrejant aquests tres ingredients va sortir la massa dels panellets.
Per la tarda, els nens i nenes amb l'ajuda dels adults van donar forma als panellets, tot fent boletes i així poder farcir-los amb pinyons, ametlla, codony o coco.


Ara els panellets són a casa de les famílies per coure al forn. Esperem poder tastar-los tots plegats divendres a la Festa de la Castanyada!
Moltes gràcies per la participació i col·laboració en aquesta activitat a totes les famílies!

dilluns, 25 d’octubre del 2010

LA CASTANYADA

LA CASTANYADA!
Hola famílies;

Ja fa dies que ha començat la tardor, aquesta estació de l'any és sinònim de fulles seques caigudes dels arbres i … castanyes!




Les castanyes són el fruit típic d’aquesta època, i tot i que es poden menjar durant tota la temporada, hi ha una nit (31 d'octubre) que no poden faltar: la nit d’abans de Tot Sants.

Amb la tardor arribava el fred i la gastronomia s’adaptava a les necessitats. Abans les castanyeres surtien als carrers de tots els pobles, viles i ciutats; a les seves parades començaven a torrar les castanyes, sempre acompanyades pels moniatos, el segon ingredient principal d’aquesta celebració.

Tampoc podem oblidar, que aquesta també és la nit dels panellets.


Com ja sabeu, durant aquesta setmana a la Llar d'Infants Xicoi es treballarà aquesta festivitat amb tots els infants, per això demanem la col·laboració i participació de les famílies (en la mesura del que sigui possible), tant en la recollida del material com en les diverses activitats preparades.


DIMECRES: elaborarem els panellets a l'escola, per tant, serà necessari que tots i totes hagueu portat l'ingredient a la vostra educadora. Recordeu que a les 17.30h. podeu venir a col·laborar en l'elaboració del farciment dels panellets!

DIJOUS: serem castanyers/es per un dia! porteu un davantal que la resta ja ho farem a l'escola.


DIVENDRES: Al matí esperem amb il·lusió la visita de la Maria Castanyera! I per la tarda la celebració de la Castanyada tots plegats!




Esperem passar-ho d'alló més bé!!!

Moltes gràcies.

dijous, 14 d’octubre del 2010

XERRADA PER A LES FAMÍLIES

Hola a tots i totes;

Us volem comunicar que des de la Llar d’Infants Xicoi s’està començant a organitzar el cicle de xerrades per al curs 2010-2011, totes elles relacionades amb el desenvolupament i creixement dels infants de 0 a 3 anys, que creiem que poden ser del vostre interès.

LA PRIMERA XERRADA CURS 2010-2011
DILLUNS 18 D’OCTUBRE A LES 18H.
A CÀRREC DE FINA LLAGOSTERA, PEDIATRA DE L’HOSPITAL DE NENS.

ESCOLA BRESSOL I MALALTIES

- Signes clínics més freqüents en pediatria: febre, vòmits/diarrea, tos/mocs i erupcions en la pell.
- Possibles causes i que fer davant aquestes situacions.

Recordem que la xerrada serà gratuïta pels pares dels infants de l’escola, i tindrà un cost de 4€ per a la resta dels assistents.
Per portar a terme un adequat desenvolupament de la xerrada demanem l’assistència només de pares i/o mares, si no fos possible, a l’escola hi haurà un servei de permanència amb un cost de 4€ per infant.

Agrairiem confirmeu la vostra assistència, anotant-vos en el full del vestíbul de l’escola.
Moltes gràcies.