CONEIX LA XICOI

SI VOLS CONÈIXER LA LLAR D'INFANTS XICOI, NO DEIXIS DE MIRAR AQUEST BLOG,
PERÒ EL MILLOR SERÀ QUE...
ENS TRUQUEU 655.99.44.88
O ESCRIVIU xicoillarinfants@hotmail.com
I ENS POSAREM AMB CONTACTE AMB VOSALTRES.
VANE O ANA.
MOLTES GRÀCIES.


dimecres, 23 de març del 2011

La Primavera!

Hola!!! com ja sabeu el dia 21 de març va arribar la Primavera i com sempre des de la Llar d'Infants Xicoi voliem celebrar-ho!
Aquesta vegada els infants de la classe dels Picarols han portat una planta a l'escola, així podrem treballar amb ells els diferents colors, olors, mides... intentar fer-les crèixer regant-les entre tots, però sobretot aprendre a tractar-les el millor possible.






Esperem que us agradi!
Fins la propera!













dilluns, 21 de març del 2011

Article publicat a La Vanguardia.

Nuevas normas para el uso de fármacos contra la fiebre en niños.
- Deben darse para combatir el malestar, no para lograr una temperatura normal.
- Aunque un niño tenga fiebre, no conviene darle fármacos para que le baje la temperatura si parece encontrarse bien.
- Tampoco hay que despertarle para que tome Dalsy o Apiretal, los dos fármacos más populares contra la fiebre infantil en España, aunque sí habría que hacerlo si debe tomar un antibiótico.
- Es aconsejable calcular las dosis teniendo en cuenta el peso de los niños, más que teniendo en cuenta su edad o su altura.
- Ambos fármacos tienen una eficacia similar, aunque combinarlos (es decir, alternar las dosis de uno y otro) parece aún más eficaz, según los limitados estudios que han analizado esta cuestión.
- Y aunque los dos productos son seguros si se dan en las dosis adecuadas, es importante no superar estas dosis como se hace en muchos hogares para evitar efectos secundarios que pueden llegar a ser graves.
Estas son las principales recomendaciones que hace el nuevo documento sobre tratamiento de la fiebre de la Academia Americana de Pediatría (AAP), presentado en el último número de la revista Pediatrics. Con más de 60.000 afiliados, la AAP es la asociación de pediatría más importante del mundo y sus recomendaciones suelen ser seguidas por pediatras de otros países –entre ellos, España–.
“La fiebre no es una enfermedad, sino un mecanismo fisiológico que tiene efectos beneficiosos en combatir las infecciones”, destaca el documento. Entre estos efectos beneficiosos, la AAP recuerda que la fiebre limita la proliferación de bacterias y virus y favorece el crecimiento de células inmunitarias. Por contra, suele comportar una sensación de malestar con irritabilidad, abatimiento y pérdida de apetito, entre otros síntomas. Por lo tanto, el objetivo del tratamiento no debe ser conseguir una temperatura normal sino restaurar el bienestar del niño.
El tratamiento debe realizarse con paracetamol o ibuprofeno. Debe evitarse la aspirina, ya que en niños puede provocar síndrome de Reye.
La fiebre debida a una infección, destaca la AAP, no empeora la evolución de una enfermedad ni tiene efectos adversos a largo plazo. La única situación en que la fiebre es una enfermedad en sí es cuando se produce una hipertermia, un trastorno infrecuente en que el cerebro pierde la capacidad de regular la temperatura corporal –por ejemplo, tras un golpe de calor– y pueden producirse daños neurológicos e incluso la muerte. Pero esta es una reacción febril distinta de la que se produce a raíz de las infecciones habituales en la infancia.
Vida 21/03/2011 - 00:46h
Josep Corbella (La Vanguardia)

dilluns, 14 de març del 2011

Moltes Felicitats!

Aquest mes de febrer han fet anys...





El Roger ha fet 3 anys!



El Quim ha fet 3 anys!
MOLTES FELICITATS !!!

dijous, 10 de març del 2011

Rua de Carnestoltes

El divendres 04 de març la Llar d'Infants Xicoi vem sortir a fer la Rua de Carnestoltes pel barri.
Aquest any hem fet una petita representació de dos contes:
- La rateta que escombrava l'escaleta, la classe de les Baldufes;
- El Patufet, la classe dels Picarols;
- El gat amb botes, pares i mares de xicoi;
Destacant que tot i que feia força fred i vent... els nens i nenes van poder lluir la seva disfressa a totes les famílies!

Aquí teniu els preparatius...

Les famílies impacients... ens esperen!



Els més petits van caminar poc a poc agafats de la corda;



Les fotos de grup;



I per acabar la festa, la Comissió de Pares i Mares de Xicoi, disfressat de Gat amb botes, va organitzar el berenar, xocolata amb melindros!
Moltes gràcies per la participació i la col·laboració de totes les famílies per aconseguir el bon desenvolupament de la festa del Carnestoltes.
Fins la propera!


























dimecres, 9 de març del 2011

Enterrament de la sardina!

Dimecres 09 de març és el dia que s'enterra la Sardina.
Els nens/es de la classe de les Baldufes hem sortit a la peixateria a buscar dues sardines i les hem enterrat al sorral del pati!








Esperem que us hagi agradat!
Fins aviat.







dijous, 3 de març del 2011

Dimecres: Ulleres i Barret!

El dimecres, un dia diferent amb guarnició al cap i ulleres originals...












I dijous sabates diferents!

Al bon preu hem anat a comprar la botifarra d'ou, els nens i nenes han conegut les fruites i verdures, els llegums, el peix, embotits... i ara en farem un tastet!









I demà divendres, la Rua de Carnestoltes a les 16.15h.
Us esperem!

dimarts, 1 de març del 2011

Dimarts: Som uns Cuiners!

El dimarts 01 de març, el Rei Carnestoltes ens ha fet portar un davantal.



I per demà, ulleres i barret!!!
Gràcies per la participació i col·laboració de les famílies, seguiu així... és molt i molt divertit!