Un cargol molt original i boníssim... amb melindros, ensaimades i xocolata.
S’OFEREIX UN ESPAI: On es prioritzi l’atenció de les necessitats bàsiques d’aquests infants. On es possibiliti l’experimentació a través del joc i d’una rica varietat de materials i propostes:les qualitats dels objectes, el descobriment del seu cos i de les seves capacitats de manera integral. On es creï un ambient afectuós, de participació i solidaritat entre les persones, disposat a renovar-se constantment.
CONEIX LA XICOI
SI VOLS CONÈIXER LA LLAR D'INFANTS XICOI, NO DEIXIS DE MIRAR AQUEST BLOG,PERÒ EL MILLOR SERÀ QUE...ENS TRUQUEU 655.99.44.88O ESCRIVIU xicoillarinfants@hotmail.comI ENS POSAREM AMB CONTACTE AMB VOSALTRES.VANE O ANA.MOLTES GRÀCIES.
divendres, 30 de setembre del 2011
El Taller de la Tardor!
Un cargol molt original i boníssim... amb melindros, ensaimades i xocolata.
dimecres, 28 de setembre del 2011
JA HA ARRIBAT LA TARDOR!
JA HA ARRIBAT LA TARDOR
JA HA ARRIBAT LA TARDOR, i des de la Llar d'Infants Xicoi, gràcies a la col·laboració de les famílies, hem pogut ensenyar, tocar, olorar... als nens i nenes tot allò que ens heu portat (fulles, pinyes, castanyes, aglas, cargols...)
Tornem a agraïr-vos la participació per poder portar a terme activitats com aquestes!
UNA CAMA I UN BARRET,
Fins aviat.
dilluns, 26 de setembre del 2011
L'hora del pati!
dilluns, 12 de setembre del 2011
Les primeres activitats!
dissabte, 10 de setembre del 2011
Relació família i escola
Requereix voluntat i flexibilitat per part de tots
Escola Estiu Rosa Sensat
A la seva conferència de la 43a Escola d’Estiu de Rosa Sensat el juliol 2008, Mara Davoli assenyalà que l’experiència educativa i la participació de les famílies a l'escola estan sempre condicionades al seu context social, cultural i polític.
Per parlar de l’experiència educativa i participativa de Reggio Emilia ens va portar fins a les acaballes de la Segona Guerra Mundial de la mà d’una anècdota que explicava Loris Malaguzzi, pedagog i ànima d’aquest reconegut projecte educatiu italià. Malaguzzi va sentir que en un poble proper la gent s’havia posat a construir una escola per als infants amb els maons de les cases que havien destruït els bombardeigs. Va agafar la bicicleta per anar a aquell poble i efectivament va veure dones que netejaven i transportaven maons per a la construcció.
El mateix Malaguzzi relatava com es va quedar impressionat en adonar-se que ell, mestre, amb estudis universitaris, no havia ni pensat en aquesta possibilitat i en canvi un grup de dones i de camperols hi havien pensat i estaven treballant per fer-la realitat. En aquesta vivència estan, sense dubte, les arrels de la tria d’una educació participativa que Loris Malaguzzi va defensar i va fer possible al llarg de tota la seva vida.
Participació de les famílies a l’escola
La participació de les famílies a l’escola no és una participació real si només forma part d’un dels punts del Projecte Educatiu del Centre. Ha de formar part de la identitat, de la pràctica quotidiana de l’escola, és una tria de model, defineix el projecte educatiu, assenyalà Davoli. Avui dia, implica un major esforç que cal anar renovant dia a dia en diàleg amb les famílies. Famílies, nens i personal de l’escola són diferents parts de la comunitat educativa, són interdependents (si una està malament les altres també ho estaran) i conformen, per tant, la identitat del centre.
Segons Mara Davoli, participació i identitat del centre educatiu són les dues cares d’una mateixa moneda. I el que succeeix quan alguna de les parts no assumeix les seves responsabilitats és que són uns altres els que acaben decidint. És en la relació que l’adult i l’infant construeixen la seva identitat, asenyalà Davoli. Cal cuidar el primer moment de coneixement de dues parts (pares-mestre, alumne-mestre), ja que en aquest primer moment sempre hi ha inseguretats, dubtes, expectatives, temors. Cal que en la relació entre els diferents membres de la comunitat educativa s’estableixi un pacte per anar cap a l'objectiu d’aconseguir el millor per als infants.
Comunicació i participación de tota la comunitat
L’escola és un espai ple de diversitat i complexitat i fer de mestre en aquest espai vol dir tenir en compte els elements que conformen aquesta diversitat i, per tant, interelacionar- se amb ells escoltant i dialogant, perquè si renunciem al diàleg, advertí Mara Davoli, si renunciem a ser protagonistes dels canvis que pot caldre introduir, els haurem de patir.
La comunicació i la participació de tots els membres de la comunitat educativa requereix temps i una organització, unes formes, unes propostes diverses que la facin possible. La vertadera participació també requereix entrar en el conflicte, confrontar idees diferents, i és aquesta participació la que pot construir un sentiment de pertinença.
Davoli acabà la seva conferencia citant de nou Loris Malaguzzi, parlant de la complementarietat dels Drets dels Infants, dels Pares i dels Mestres i anteposant a la pedagogia de l’autosuficiència i de la prescripció, la pedagogia de la participació i de la recerca. En el debat, es va plantejar el fet que avui dia costa molt aconseguir que les famílies participin a l.escola. Mara Davoli va respondre que no hi ha fórmules genèriques per a tothom però apuntà com a elements claus dues idees:
• El que fem quotidianament amb els infants a l’escola ha de formar part de les converses dels infants amb la seva família. I nosaltres també necessitem tenir més informació de les vivència dels infants a casa.
• L'organització i la participació van de la mà. La teoria ens dóna uns valors, uns criteris, que després hem de saber portar a la pràctica, fer-los possible. Així cada escola haurà de buscar la manera d’afavorir, de facilitar, la participació i la implicació de les seves famílies. I això requereix voluntat i flexibilitat per part de tots.
Mara Davoli, atelierista de les escoles bressol i parvularis de Reggio Emilia Article extret del Diari de la 43a Escola d’Estiu de Rosa Sensat, juliol 2008. Núm 4
dijous, 8 de setembre del 2011
EL joc heurístic i la Panera dels Tresors.
El joc heurístic amb objectes és una activitat que aprofita les accions espontànies dels petits i les potencia. Contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants. Té dues fases: durant la primera, exploren el material i combinen uns objectes amb els altres; durant la segona fase, orientats per l’adult i de manera organitzada, recullen el material.




Esperem que us agradi.
divendres, 2 de setembre del 2011
El primer dia d'escola!
dijous, 1 de setembre del 2011
Organització curs 2011-2012




Trets d’identitat:
La Llar d’Infants Xicoi ofereix un servei que té com a funció bàsica la socialització i l’estimulació del desenvolupament dels infants de 0 a 3 anys.
L’objectiu primordial és l’educació i l’assistència als infants, per aconseguir un bon desenvolupament global dels nens/es, ajudant-los a estimar i conviure amb el seu entorn, respectant les característiques evolutives de cada un d’ells i treballant conjuntament amb les famílies.

Els serveis d’atenció que ofereix la Llar d’infants són:
- Horaris flexibles segons les necessitats de les famílies;
- Amplies possibilitats educatives: autonomia dels infants, relacions socials, adquisició de conceptes, expressió artística, coordinació muscular i control corporal, higiene, salut, descans, nutrició…
- Ràtios coherents entre infants i educadors;
- Bons professionals, amb experiència prèvia i formació inicial i permanent;
- Espais segurs i adients amb garanties higienicosanitaries, mobiliari adequat i accessible per tothom;
- Fiabilitat per a les famílies, que hi ha de trobar la tranquil•litat i la confiança que mereixen.

Organització de les educadores:
Tutora aula Sonalls (0 a 1 anys)------ Verònica Font
Tutora aula Picarols (1 a 2 anys)----- Sonia Sànchez
Tutora aula Baldufes (2 a 3 anys) --- Vanessa Bonet
Educadora de reforç ------------------- Laura Montesinos
Coordinadora educativa---------------- Míriam Moles
Supervisió Psicopedagògica ---------- Elisabet Manen
Responsable d’administració ------- Sílvia Rebarter
Calendari de les festes escolars:
FESTES MARCADES AL CALENDARI LABORAL (FESTIVITAT)
12 d’octubre (dimecres) La Hispanitat
1 de novembre (dimarts) Tots Sants
6 i 8 desembre (dimarts i dijous) Immaculada Concepció
25 desembre (diumenge) Nadal
26 desembre (dilluns) Sant Esteve
1 gener (diumenge) Any Nou
6 de gener (divendres) Reis
6 i 9 d’abril (divendres i dilluns) Setmana Santa
1 de maig (dimarts) Festa del treballador
24 de juny ( diumenge) Sant Joan
FESTES TRIADES PER L’ESCOLA
31 d’octubre (dilluns)
9 de desembre (divendres)
23 de desembre (divendres)***
30 de desembre (divendres)***
5 de gener (dijous)
5 d’abril (dijous)
30 d’abril (dilluns)