CONEIX LA XICOI

SI VOLS CONÈIXER LA LLAR D'INFANTS XICOI, NO DEIXIS DE MIRAR AQUEST BLOG,
PERÒ EL MILLOR SERÀ QUE...
ENS TRUQUEU 655.99.44.88
O ESCRIVIU xicoillarinfants@hotmail.com
I ENS POSAREM AMB CONTACTE AMB VOSALTRES.
VANE O ANA.
MOLTES GRÀCIES.


dijous, 8 de setembre del 2011

EL joc heurístic i la Panera dels Tresors.



A la Llar d'Infants Xicoi estem començant a organitzar diferents tipus d'activitats que es duen a terme amb els nens i nenes de l'escola. Per a desenvolupar-les necessitem que entre tots col·laborem, en la mesura que es pugui, en la recollida del material reciclat (no cal comprar res), que us especifiquem en la circular entregada al vostre fill/a.

Us presentem l'activitat del Joc heurístic i la Panera dels Tresors que es va portar a terme l'any passat a l'escola.

El joc heurístic és una activitat d’exploració sistemàtica que es realitza amb infants de 12 a 24 mesos d’edat, enriquint el seu desenvolupament físic, mental, social i emocional del nen. Permet fer una tasca conjunta amb un grup reduït d’infants, en una situació de calma i tranquil•litat.
El joc heurístic amb objectes és una activitat que aprofita les accions espontànies dels petits i les potencia. Contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants. Té dues fases: durant la primera, exploren el material i combinen uns objectes amb els altres; durant la segona fase, orientats per l’adult i de manera organitzada, recullen el material.









La panera dels Tresors és una activitat d’exploració sistemàtica que es realitza amb els nens del primer any de vida que es poden mantenir asseguts correctament, però, encara no es desplacen. Generalment es selecciona una quantitat d’objectes de l’entorn natural i quotidià de l’infant, triats amb la finalitat d’estimular els cinc sentits, i oferint-li així una gran diversitat de qualitats sensorials: textures, colors, formes, sorolls, olors i pes diferents.




Esperem que us agradi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada