CONEIX LA XICOI

SI VOLS CONÈIXER LA LLAR D'INFANTS XICOI, NO DEIXIS DE MIRAR AQUEST BLOG,
PERÒ EL MILLOR SERÀ QUE...
ENS TRUQUEU 655.99.44.88
O ESCRIVIU xicoillarinfants@hotmail.com
I ENS POSAREM AMB CONTACTE AMB VOSALTRES.
VANE O ANA.
MOLTES GRÀCIES.


dilluns, 25 d’octubre del 2010

LA CASTANYADA

LA CASTANYADA!
Hola famílies;

Ja fa dies que ha començat la tardor, aquesta estació de l'any és sinònim de fulles seques caigudes dels arbres i … castanyes!




Les castanyes són el fruit típic d’aquesta època, i tot i que es poden menjar durant tota la temporada, hi ha una nit (31 d'octubre) que no poden faltar: la nit d’abans de Tot Sants.

Amb la tardor arribava el fred i la gastronomia s’adaptava a les necessitats. Abans les castanyeres surtien als carrers de tots els pobles, viles i ciutats; a les seves parades començaven a torrar les castanyes, sempre acompanyades pels moniatos, el segon ingredient principal d’aquesta celebració.

Tampoc podem oblidar, que aquesta també és la nit dels panellets.


Com ja sabeu, durant aquesta setmana a la Llar d'Infants Xicoi es treballarà aquesta festivitat amb tots els infants, per això demanem la col·laboració i participació de les famílies (en la mesura del que sigui possible), tant en la recollida del material com en les diverses activitats preparades.


DIMECRES: elaborarem els panellets a l'escola, per tant, serà necessari que tots i totes hagueu portat l'ingredient a la vostra educadora. Recordeu que a les 17.30h. podeu venir a col·laborar en l'elaboració del farciment dels panellets!

DIJOUS: serem castanyers/es per un dia! porteu un davantal que la resta ja ho farem a l'escola.


DIVENDRES: Al matí esperem amb il·lusió la visita de la Maria Castanyera! I per la tarda la celebració de la Castanyada tots plegats!




Esperem passar-ho d'alló més bé!!!

Moltes gràcies.

2 comentaris:

  1. No sabia lo de la nit del 31 aixi que ara si que menjarem castanyes!! Disfruteu molt amb les activitats. Avui la meva nena ja ballava el que suposso era el ball de la castanyera...!!

    ResponElimina
  2. El més important es poder seguir la tradició, per tant... menja forces castanyes, moniatos i panellets!
    Tots saben molt bé el ball, a veure si aconseguim que el dia de la Festa de la Castanyada el ballin!
    Míriam

    ResponElimina